Rondleiding Rondleiding

Rondleiding Kerk De Brug: Welkom!

We laten u graag zien hoe onze kerk er van binnen en buiten eruit ziet. Onze kerk staat aan de Heistraat 4 in Sprang Capelle.

Hier ziet u de kerk vanuit de Heistraat, de ingang is aan de andere kant.

 
Hier ziet u de kerk vanaf de andere kant. De ingang begeeft zich aan deze kant. Tegenover de ingang van de kerk is een groot plein.

Als u de kerk binnenkomt, komt u in een hal. Er is een trap naar de 1e verdieping, een (invalide)toilet en een doorgang naar de ontmoetingsruimte. hier ziet u een bovenaanzicht van de hal.


Hier ziet u twee foto’s van de ontmoetingsruimte. Hier wordt regelmatig na de dienst koffie gedronken en voor de dienst wordt hier gezellig met elkaar gesproken. Vanuit de hal kunt u naar de keuken, naar een toilet, naar twee vergaderruimtes en natuurlijk naar de kerkzaal.


 

Hier ziet u wat foto's van de kerkzaal, beneden kunnen ongeveer 150 personen zitten. Er staan stoelen opgesteld in rijen van 6. De bruine achterwand kunnen we openschuiven en dan kunnen er nog ongeveer 75 mensen extra zitten.

 

Hier ziet u een foto van de preekstoel, het psalmbord waar iedere week de liederen op worden aangegeven en het doopvont. Tijdens de diensten hangt er een liturgisch kleed aan de preekstoel.


Op deze foto ziet u de paaskaars, en de liturgische tafel met daarop een microfoon. Tijdens de diensten staan hier ook het avondmaalstel en de Bijbel. Ook hangt er het liturgisch kleed met de kleur van kerkelijk jaar.

 

 

Op 22 november 2009, de zondag van de voleinding, is in de Brug het Gedachtenisboek in gebruik genomen.

Op deze zondag  worden de overledenen van het afgelopen kerkelijk jaar herdacht.

Al langer bestond de behoefte om hun namen een blijvende plaats in het midden van de gemeente te geven.

Vanaf 1997 zijn de namen opgenomen bij doop en overlijden. In dat jaar gingen de Gereformeerde kerken van Sprang en Vrijhoeve verder in één gebouw,  de gerenoveerde en uitgebreide kerk aan de Heistraat 4 inSprang –Capelle.

Zoals zoveel in dit fraaie kerkje zijn de lezenaar en het Gedachtenisboek het resultaat van zelfwerkzaamheid van gemeenteleden.

Voor in de kerk heeft het Gedachtenisboek -zie foto-een plaats gekregen.

 

 

Hier ziet u ons orgel.

 

Het orgel heeft van 1894 tot 1981 gestaan in de kerk van Blaenau Ffestiniog, een dorpje in Noord-Wales met leisteengroeven. Deze kerk werd afgebroken en het orgel was bijna met het puin afgevoerd. Het orgel werd in 1981 aangekocht voor de kerk in Sprang-Capelle en na vervoer door een groep vrijwilligers opgebouwd. Sinds mei 1983 is het Conacher-orgel in deze kerk in gebruik.
In de loop der tijd zijn er twee registers bijgekomen, de Flute Bass 8' in het pedaal en de Mixtuur in het zwelwerk.
In 1997 en 1998 heeft het orgel een grondige restauratie ondergaan, waarbij de toonhoogte een halve toon omlaag werd gebracht en het front werd versmald.

Beneden zijn twee vergaderruimtes waar vergaderd wordt, maar ook het jeugdwerk maakt gebruik van deze ruimtes. Hier volgen een aantal foto’s.

In deze ruimte wordt vergaderd, kindernevendienst gedraaid en jeugdkerk gehouden.

 


In deze ruimte wordt alleen vergaderd.

Beneden is ook nog een keuken.

 

Boven zijn nog twee ruimtes voor de jeugd en er is een balkon. Op het balkon kunnen nog ongeveer 75 mensen zitten. Hier ziet u wat foto's van het balkon.

 

In de twee ruimtes die boven zijn, wordt van alles gedaan door onze jeugd:

In deze ruimte wordt kindernevendienst gedraaid, catechisatie gehouden en de Tisso vindt hier plaats.

 Hier vindt de oppasdienst plaats en worden de clubs gehouden.

 

 

Naast de kerk bevindt zich de pastorie. Deze is in 2008 verbouwd: er is een studeerkamer aangebouwd en de woonkamer is uitgebreid.

 

 Dit was onze rondleiding!
 

terug